Шест причини за появата на целулит и как да се борим с него

Шест причини за появата на целулит и как да се борим с него - картинка 1

Целулитът е враг №1 на женската красота

Целулитът е враг №1 на женската красота. Само споменаването му кара повечето представителки на нежния пол да настръхват. Всяка жена мечтае за слаби и стегнати крака, корем и дупе. А целулитът не се вписва в тази картинка, пишат от dariknews.bg

Какво е целулит?

Целулитът е състояние на кожата, при което се наблюдава нарушаване на нейния релеф в резултат на неравномерно натрупване на мастна тъкан. В медицината целулитът е различно състояние, свързано с потенциална инфекция на кожата и подкожната тъкан.

Целулитът или т. нар. портокалова кожа засяга голям процент от жените и доста по-малка част от мъжете. Целулитът се наблюдава най-вече в областта на ханша, бедрата, корема и задната част на ръцете.

Основни причини за появата на целулита:

1 Генетична предразположеност

За съжаление, повечето представителки на женския пол имат добре изразена генетична предразположеност за развитие на целулит.

2 Неразумно хранене

Неразумното хранене, включващо много сол, пържено, преработени храни, чипсове, вафли, бисквити и трансмазнини, също може да бъде причина за появата на целулит.

Правилният хранителен режим няма да премахне появилият се целулит, но ще спре развитието му. Естествените витамини и антиоксиданти стимулират метаболизма и подобряват еластичността на кожата. Пиенето на вода пък спомага за по-бързото изхвърляне на токсините от организма.

3 Наднормено тегло или рязка промяна на теглото

Наднорменото тегло също е причина за появата на портокалова кожа. Честите колебания в телесната маса водят до същия резултат.

4 Заседнал начин на живот

Животът без никакъв спорт, постоянното използване на асансьора, липсата дори на кратки разходки не само водят до появата на целулит, но и застрашават здравето като цяло.

5 Тесни дрехи

Носенето на твърде тесни дрехи може да доведе до проблеми с кръвообращението и поява на целулит.

6 Хормонален дисбаланс

Понякога появата на целулит може да бъде провокирана от настъпил дисбаланс на хормоните в организма - дисфункция на яйчниците, надбъбречните жлези и щитовидната жлеза.

Още за целулита и какво можем да направим в борбата с него вижте във видеото

/33

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

Блогове