Тайната на хората, които никога не спазват диети

Тайната на хората, които никога не спазват диети - картинка 1

Познавате я - тя не си поръчва салата и яде сладолед сякаш това няма да се отрази на талията й. Защо не спазва диети, а е слаба? Може би е носителка на супергени?

Диетите не работят. Те се провалят всеки път, казва Карла Хайзер, диетолог и сертифициран специалист по хранене и метаболитна медицина в Чикаго. Тогава каква е тайната да бъдеш винаги във форма?

От оптимална почивка до здравословни хранителни навици – днес ще ви представим няколко правила, които следват хората, които никога не са на диета.

1/ Пийте вода

Да бъдете хидратирани е важно за доброто здраве, казват от клиниката Мейо. Те обаче предупреждават, че понякога хората бъркат жаждата с глад. В такива моменти е достатъчно да изпиете чаша вода и ще забележите, че не сте гладни.

2/ Всеки ден не е специален повод

Офис понички, обилно меню в ресторанта, торта по случай рождения ден на приятел. Тези събития се случват от време на време и не са повод да избягате от правилата на здравословното хранене. Може да правите едно-две изключения, но не и твърде често.

3/ Говорете доста по време на хранене

Да, седнали сте на масата, за да се храните. Но също така може да използвате времето, за да наваксате с любопитните неща около своите приятели, колеги и роднини. Бавното хранене има една безспорна полза – позволявате на организма да се засити с приетата храна – така ядете по-малко.

4/ Не си губете времето с диетични храни

Продуктите с малко мазнини и калории звучат супер на теория. Проблемът е, че те често са твърде преработени и богати на въглехидрати. Последните се трансформират в захар в тялото, която се натрупва като излишни килограми, когато не се изразходва.

5/ Нито една храна не е лоша

Не може да наречем бисквитите лоши, а зелето добро. Според проучване на Университета в Торонто, жени, на които е било забранено да ядат шоколад цяла седмица, са по-склонни да прекалят със сладките храни. Те имали нужда от още повече шоколад.

6/ Вземете си разкрасителна почивка

Когато сте заети, първото нещо, което страда, е сън. Но ако искате да поддържате своя индекс на телесна маса, имате нужда от сън. Той е приоритетен за оптималното възстановяване на организма.

Недостигът на сън има хормонални ефекти, които водят до напълняване и повишаване на апетита към висококалорични храни.

7/ Не се впрягайте

Току-що изядохте порция хамбургер с пържени картофи. Не бъдете зли към себе си. Просто си напомнете другия път да купите нещо по-здравословно.

8/ Забравете за диетичните газирани напитки

Изкуствените подсладители са примамливи, но безполезни. Някои изследвания сочат, че те не дават ефект върху теглото. Други пък гласят, че напитките без калории стимулират апетита.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?

Блогове