Учени: И все пак, Вселената май наистина е холограма...

Учени: И все пак, Вселената май наистина е холограма... - картинка 1

Какво следва от това?

Представете си, че всичко, което виждате, чувствате и чувате в три измерения (и вашето възприятие на времето) всъщност изхожда от плоско двуизмерно поле, а  идеята е  аналогична на конвенционалните холограми, където триизмерно  изображение е кодирано в двумерна повърхност, като холограмата на кредитна карта. В нашия случай обаче, е кодирана цялата Вселена!

Вселената почти сигурно  е гигантска комплексна холограма, сочат  резултатите от нов, потресаващ доклад на учени от Великобритания, Канада и Италия, пише  yournewswire.com. Всичко, което виждаме, до  което се докосваме, всичко, което чуваме и усещаме като миризма, всъщност е  „огромна и сложна холограма“, която НЯКОЙ е създал, може би,  за нас…..

Според Phys.org физици и астрофизици, изследващи нарушенията в космическия микровълнов фон (реликтовото излъчва на Големия взрив), са открили сериозни доказателства в подкрепа на холографската природа на Вселената.

Изследователи от университета в Саутхемптън (Великобритания), Университета на Ватерлоо (Канада), в Парамитър Юнивърсити (Канада), INFN, Lecce(Италия) и Университета в Саленто (Италия) са публикували своите открития в списание Рhysical Review Letters.

Идеята за холографската Вселена за първи път е предложена през 1990 г. Същността и се състои в това, че цялата информация, която съставя нашата З-D „реалност“ (плюс времето), се съдържа в 2-D повърхности в нейните граници.

Костас Скендерис, професор по математически науки в Университета в Саутхемптън, обяснява:

„Представете си, че всичко, което виждате, чувствате и чувате в три измерения (и вашето възприятие на времето) всъщност изхожда от плоско двуизмерно поле, а идеята е  аналогична на конвенционалните холограми, където триизмерно  изображение е кодирано в двумерна повърхност, като холограмата на кредитна карта. В нашия случай обаче, е кодирана цялата Вселена. “

Въпреки, че това не е пример за холографските свойства, ситуацията може да се разглежда и като гледане на 3-D филм в киното. Ние виждаме изображения, които сякаш имат  височина, ширина, и най-важното –  дълбочина, докато в действителност  всичко това се случва на един плосък  2-D екран.

Разликата е, че в нашата З-В Вселена  ние можем да докосваме предметите, а проекцията“ е „истинска“ от наша гледна точка.

Професор Скендерис коментира: „Холографията е огромен скок напред в това, което мислим за структурата и създаването на Вселената. Общата теория на относителността на Айнщайн обяснява почти всичко в големия мащаб на Вселената, но започва да се разпада, когато се разглежда произхода на Вселената и нейните механизми на квантово ниво.“

Учените са работили в продължение на десетилетия, за да обединят теорията на гравитацията на Айнщайн и квантовата теория. Някои считат, че концепцията за холографската вселена има потенциала да примири двете представи. “Надявам се, че нашето изследване ни е приближило с  една стъпка по-близо до това.“

Учените се надяват, че техните изследвания ще отворят вратата за по-дълбоко разбиране на ранната Вселена и да обясни как са възникнали времето и пространството.

Бел. ред. Сега остава да видим докъде ще стигне търпението на Създателя на Холограмата и дали ще позволи на човек да продължи с откритията си, или просто ще угаси светлината и Холограмата ще изчезне. 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

Блогове