/ВИДЕО/ Кораб за 1 млрд. евро ще посреща 6000 гости през май

/ВИДЕО/ Кораб за 1 млрд. евро ще посреща 6000 гости през май - картинка 1

Harmony of the seas разполага с многоетажни водни пързалки

Най-големият пътнически кораб в света - Harmony of the seas, предстои да плува скоро в открити води. Собственикът на луксозния лайнер Royal Carribean International - RCI ще го получи на 12 май. До момента е извършено едно пробно плаване, а през този месец предстои още едно.

Уникалният лайнер е построен в корабостроителницата STX France и е в пъти по-голям от прочутия Титаник. Дължината му е 362 м, широк е 66 м, има 16 мостика, а водоизместимостта му е 120 000 тона.

Може да превозва над 6000 пътници, а екипажът му е над 2000 души. Всеки от пътниците ще разполага с пълен достъп до уникални обособени части, сред които и обособено копие на популярния Central Park с множество зеленина. Освен това на огромният лайнер ще има множество СПА центрове и места за пълен релакс.

Harmony of the seas разполага с многоетажни водни пързалки, които ще радват малки и големи. По самата палуба са разположени още много водни забавления, както и три големи басейна и водна зона за семейства.

На лайнера ще има и специални представления за публика с гмуркачи и танцьори, които ще представят изпълнения с вода.

Гостите на круиза ще могат да опитат и от множество екзотични кулинарни предложения от цял свят, пише "Стандарт". Плаващите с лайнера дори ще могат сами да забъркат уникален коктейл. Мексикански ресторант, най-доброто суши и още много интересни предложения от почти всеки край на света ще може да опита всеки, решил да почива на уникалния по рода си кораб.


Първото пробно плаване на кораба, на 20 км от брега, продължи три дни. Неговата цел бе главно да се направи настройка на централата за производство на електроенергия и на системите за изтласкване, както и да се изпробва маневреността на кораба, съобщи френският корабостроител.

Harmony of the seas е поръчан през 2012 г. за 1 млрд. евро.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове