За лошото настроение след отпуската и как да го избегнем

За лошото настроение след отпуската и как да го избегнем - картинка 1

Често се оказва, че имаме нужда от ваканция след самата ваканция

Излизането в годишен отпуск или просто дългата поредица почивни дни е като благословия, а прибирането после - кошмар! Разопаковане, пране на дрехи, наваксване с имейлите, срещи с разни хора... Всичко това можете да се изрази с продължително "ъъъъъъъ". Искате ли няколко съвета как да направите така, че лошото настроение да не ви връхлети веднага след отпуската? Опитайте тези 5 гениални стъпки!

1. Свършете малко работа отрано

Преди да излезете във ваканция, почистете къщата основно или поне колкото можете. Оправете леглата, приберете вещите по гардеробите, измийте пода, минете прахосмукачка, изхвърлете боклука. Завръщането в дом, който е мръсен и разхвърлян, определено ще ви вгорчи живота.

2. Съкратете работната седмица след завръщането от отпуска

Върнете се на работа във вторник, сряда или четвъртък. Така ще бъдете в офиса само няколко дни, преди да дойде уикендът, през който можете да презаредите.

3. Задължително планирайте ден за възстановяване

Ако е възможно, отделете ден след ваканцията, през който да попълните хладилника с храна, да отметнете някоя и друга задача и т.н. Истинско удоволствие е да можете да отворите електронната поща и да не сте притиснати да отговаряте веднага.

4. Планирайте следващата ваканция

Можете съвсем спокойно да преминете към планиране на следващата ваканция, независимо че тя се задава чак след няколко месеца. Така ще се отърсите от усещането за тъга и ще се вдъхновите за активна работа. 

5. Разгледайте снимките от ваканцията

Използвайте времето в самолета или пък в колата, докато пътувате към дома, за да редактирате снимките или да ги подредите тематично. Така, когато вече сте вкъщи, ще можете да се насладите на прекрасните моменти от ваканцията и ще се заредите с положителни емоции.


Източник: profit.bg

/40

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

Блогове