За песните, които не можем да избием от главите си /ВИДЕО/

За песните, които не можем да избием от главите си /ВИДЕО/ - картинка 1

Една от обичайните мелодични схеми е издигането и резкият спад между два стиха

Учени от британския университет в Дърамустановиха какви са песните, които не можем да "избием" от главата си, съобщи агенция ЮПИ.

"Песните, които не можем да спрем да си пеем, обикновено имат бързо темпо, обща мелодична форма и необичайни интервали и повторения, каквито можем да чуем в началния риф на "Smoke On The Water" на "Дийп пърпъл" и в припева на "Bad Romance" на Лейди Гага", казва д-р Кели Якубовски.

Една от обичайните мелодични схеми е издигането и резкият спад между два стиха. Тя може да бъде забелязана в "Twinkle, Twinkle Little Star" и "Moves Like Jagger" на Maroon 5.

Според проучването, проведено сред 3000 души между 2010 и 2013 г., 90% от хората не могат да "избият" песен от главата си поне веднъж седмично, обикновено когато мозъкът им не е зает с друга важна дейност.

Участниците в проучването са посочили като най-пристрастяващи песните "Bad Romance", "Alejandro" и "Poker Face" на Лейди Гага, "Can't Get You Out Of My Head" на Кайли Миноуг, "Don't Stop Believing" на "Джърни", "Somebody That I Used To Know" на Готие, "Moves Like Jagger" на Maroon 5, "California Girls" на Кейти Пери и "Bohemian Rhapsody" на "Куин".

/33

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

Блогове