Задържан е бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев

Задържан е бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев - картинка 1

Той бракониерствал заедно с шефа на "Витоша" (Бистрица)

Задържан е бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев за бракониерство. Това потвърди по-късно и служебният МВР министър Бойко Рашков.

Георгиев бил на лов в компанията на действащ служител на родното ФБР край село Сушица, област Симитли.

Арестът е по сигнал за незаконен лов, а в един от двата джипа, с които се е придвижвала дружинката, е открит труп на диво прасе.

БНР допълва, че заедно с него в полицията са отведени още трима души. Единият от тях е настоящ служител на ДАНС, а другият е собственикът на футболния отбор "Витоша" Бистрица.

Според бТВ става въпрос за собственика на бистришките "тигри" Сергей Ташков и действащ служител на ДАНС на име Димитър Кръстев, плюс горски служител, за когото разследващите смятат, че е организирал незаконния лов на територията на ДГС-Симитли.

Задържането е станало тази нощ по пътя Симитли – Благоевград, като полицията е спряла два автомобила след сигнал за непозволен нощен лов.

При претърсването в автомобилите на групата са открити няколко ловни оръжия, голямо количество патрони освен споменатото вече убито диво животно.

По случая е образувано и следствено дело в прокуратурата в Благоевград, потвърди по-късно Бойко Рашков.

Ето какво каза той днес покрай откриването на парамента:

"Тази нощ той (Георгиев - б.р.) заедно с един друг действащ служител от ДАНС в правната служба, както и още двама души, с два джипа и с убито диво прасе в една от колите са заловени да осъществяват нощен лов. По случая е образувано досъдебно производство, което се разследва от Окръжна следствена служба – Благоевград.

Младият действащ служител от ДАНС е колега на Бойко Борисов в спортния клуб „Бистришки тигри“.

По-късно се появи и официално съобщение на Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП):

"На 20 юли, към 23.00 часа, след подаден сигнал за незаконен лов, в землището на с. Полена, община Симитли, са задържани бракониери. При акцията на полицията, за която са уведомени „Държавно горско стопанство Симитли”, на чиято територия е установено нарушението, както и РДГ Благоевград, в единия от автомобилите е открит труп на дива свиня.

По случая се водят процесуално-следствени действия от компетентните органи."

В края на май т.г. служебният кабинет предложи на президента Румен Радев да освободи от поста председателя на ДАНС Димитър Георгиев. Премиерът Стефан Янев заяви, че Георгиев е вземал политически мотивирани решения.

 

На 26 май държавният глава подписа указ по предложение на Министерски съвет за освобождаването му и с друг указ назначи за шеф на агенцията Пламен Тончев.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Блогове