Защо е опасен стресът в детството?

Защо е опасен стресът в детството? - картинка 1

И до какво води в зряла възраст

По думите на учени от САЩ, болестите на възрастните могат да възникнат и заради това, че в детството си са били силно стресирани. Специалистите заявяват, че тези, които като малки са били подложени на подобно напрежение, се намират в рискова група, тъй като организмът им преждевременно се предава, пише family.rambler.ru, цитиран от noviteroditeli.bg.

Учените решили да проведат няколко изследвания по тази тема и доказали, че редица хронични заболявания у хората в зряла възраст, се проявяват не заради нещо друго, а именно, заради стреса в много по-ранни години.

Специалистите заявяват, че патологичните процеси у такива деца протичат незабелезяно и родителите дори не се досещат за това, че малките стават предразположени например към астма и редица психични разтройства.

В тази връзка учените отбелязват, че в случаите, когато на психиката на детето каквото и да е оказва негативно въздействие, в перспектива това води до предразположение към болести. Не на последно място стресът в детството може да повлече след себе си затлъстяване или проблеми с апетита.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

Блогове